De training heeft een nieuwe wereld voor mij heeft geopend.
Vaak heb ik gedacht: ‘als ik maar mijn eigen gedachten kon ‘managen’.. ‘ maar ik wist niet HOE. Gelukkig heb ik het antwoord op deze cruciale vraag in de training kunnen vinden. Naarmate de training vorderde, merkte ik mijn vooruitgang. Dit was mijn beste beloning en motivatie. Nu kan ik me wel een ‘manager’ van mijn eigen gedachten noemen. De resultaten van mijn persoonlijke groei zijn ook op mijn werk zichtbaar. Dankzij mijn ontwikkelde zelfvertrouwen ga ik nieuwe uitdagingen gemakkelijker aan. Ik onderneem weer. Ik neem nu bewust beslissingen en voel me ontspannen tijdens bijeenkomsten.

Anna Berger

Na jarenlang bij diverse psychologen onder behandeling te zijn geweest – waarbij ik niet het gevoel had resultaat te boeken – was ik toe aan een andere manier van hulp.
Helen is iemand die mensen volledig op waarde schat, waardoor je jezelf gemakkelijk opent. Tijdens de sessies heb ik inzicht in mijzelf en in mijn leven gekregen; hoe het komt dat ik dacht zoals ik dacht van waaruit mijn handelingen voortvloeiden. Ik heb geleerd de oorzaken van mijn problematiek te onderzoeken, waardoor ik in staat was pijnlijke gebeurtenissen te verwerken en deze los te laten. Doordat ik nu weet dat mijn vroegere handelen voortkwam uit angst, het onvoldoende hebben van eigen-waarde, leerde ik dat juist mijn valkuil mijn grootste kracht is als ik deze aanwend vanuit mijn potentieel. Ik ben mij hierdoor ook bewust geworden van mijn natuurlijke talent en heb nu een baan die echt bij mij! past. Ik raad iedereen aan die verandering in zijn leven wil, die vastloopt en zichzelf weer wil ontwikkelen een traject te volgen bij Helen.

Priscilla Treep

Uiteindelijk heb ik in mijn werk en in mijn privéleven het roer omgegooid.
Ik was op een punt in mijn leven beland waarop ik dacht: ‘is dit het?’ Zowel privé als in mijn werk als zelfstandig onderneemster. Ik zat vast in een sleur en dacht dat ik geen andere keuzes had. De sessies bij Helen waren een spiegel voor mij waar ik zeker niet altijd in wilde kijken. Ik kreeg wekelijks opdrachten mee naar huis waarmee ik aan de slag ging. Gedurende de sessies kreeg ik beetje bij beetje andere inzichten in en over mijzelf door mijn manier van denken en handelen te onderzoeken. Ik merkte dat ik nieuwe uitdagingen nodig had om mij ‘happy’ met mezelf te voelen en ben deze bewust aangegaan, nu handelend vanuit mijn ontwikkelde zelfvertrouwen. Ik zit weer lekker in mijn vel en straal dit ook uit. Verandering begint echt bij jezelf.

Ineke Verbeek

Ik ben in mijn kracht gaan staan, waardoor ik nu weet welke richting ik op wil.
Mijn leven lang ben ik onzeker geweest, vanuit de gedachte dat ik niet van betekenis was voor mijn omgeving. Dit gevoel liep als een rode draad door mijn leven. Ik kwam er niet achter waarom ik mij depressief bleef voelen en het lukte mij niet om de ‘cirkel’ waarin ik zat te doorbreken. De gesprekken die ik voerde met een psycholoog, samen met een aan mij voorgeschreven medicatie om mij rustig te maken, hielpen mij niet dichter bij mezelf te komen. Ik begon aan de training onder invloed van de medicatie, waardoor ik merkte dat dingen als in een roes aan mij voorbijgingen. Tijdens de training besloot ik te stoppen met de medicatie. Ik merkte dat ik mij goed begon te voelen, doordat ik mezelf leerde begrijpen en doordat ik mijn eigen vermogen begon te ontdekken. Ik kwam erachter wat de oorzaak was van mijn gevoelens, waardoor ik ermee aan de slag kon. Ik maak nu bewust keuzes; keuzes die niet langer meer gebaseerd zijn op mijn angst maar op mijn ontwikkelde zelfvertrouwen. Ik ben ontzettend trots op mezelf!

Simone de Wit

Ik ben mijzelf bewust geworden dat ik zelf de regie heb over mijn leven en dat ieder mens in staat is elk vastgeroest patroon te doorbreken.

Ik was goed in mijn werk maar haalde er al een lange tijd geen voldoening meer uit. Alle negatieve factoren eromheen maakte dat ik mij steeds minder prettig voelde met mezelf. Ik wilde meer, maar wat en hoe, ik deed dit werk al jaren? Ik was in de bekende cirkel beland en dacht geen uitweg te hebben naar wat anders. Zo kabbelde ik door. De omstandigheden probeerde ik te negeren, maar ik voelde me niet gelukkig. Ik dacht teveel aan wat niet mogelijk was en onderschatte hierdoor mijn natuurlijke talent. Door de sessies bij Helen ben ik achter mijn natuurlijke talent gekomen en heb ik een carrière switch gemaakt; werk waarbij ik het gevoel heb van betekenis te zijn voor mijzelf, waardoor ik – weet ik nu – een oprechte dienstverlener ben voor anderen.

Marloes de Graaf

De sessies bij Helen hebben mij geholpen mezelf terug te vinden.

Op het moment dat ik aan de training begon, was ik mezelf volledig kwijtgeraakt. Mijn gedachten ‘leefden’ mij en deze werden, zonder dat ik mij hiervan bewust was, steeds negatiever. Ik ben hier letterlijk ziek van geworden. Het bewust worden van mijn denken, het erkennen van mijn eigen-waarde en wie ik in wezen ben, hebben gemaakt dat ik nu keuzes maak die zorgen dat ik mijn leven leidt i.p.v. de gedachte dat het leven mij overkomt. Ik ben veranderd, waardoor mijn leven is veranderd.

Linda Nierop

De training is een begin van een nieuw leven.

De training heeft mij veel inzicht in mijzelf gegeven; in mijn (negatieve) gedachtenpatronen en de gevoelens die hieruit voortvloeien. Dit was bij mij een chaos. Ik heb geleerd om waarnemer te zijn van mijn gedachten en mijn angst niet de ‘baas’ te laten zijn over wie Ik ben. Ik heb mijn gedachten en gevoelen leren accepteren en eigen-waarde gecreëerd. Ik denk nu vanuit dit zelfvertrouwen en handel hier ook naar. Een groot goed om te ontdekken dat je zelf de ontwikkeling bent!

Marjorie Smeets

Wat een verrijking van mijn leven!

Ik besefte steeds vaker dat ik mij in situaties bevond waarin ik me niet prettig voelde. In de training heb ik geleerd om naar mezelf te kijken en mijzelf telkens weer de vraag te stellen: ‘wat wil ik?’ Het lijkt in eerste instantie egoïstisch om zo te denken. Inmiddels weet ik dat dit de enige manier is om verandering in je leven te kunnen aanbrengen. Zie het als eerlijk zijn naar jezelf. Het bewust in mijn leven staan, genieten van de dingen die je tegemoet komen en vooral voedend denken, bevallen mij erg goed. En je krijgt wat je geeft…, dus komen er nog veel meer mooie, positieve dingen en mensen op je pad. Dat heb ik inmiddels ervaren.

Esther Adriaansen

De trainingen zijn echte eyeopeners. Ontspanning, goed les- en oefenmateriaal, spiegels die mij letterlijk en figuurlijk werden voorgehouden, verdriet verwerking en veel overdracht van wijsheid.
Ik heb mijzelf zoveel beter leren kennen. Ik heb geleerd dat ik een waardevol mens ben, dat ik kan handelen vanuit eigen kracht. Hierdoor heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen en sta ik weer sterk in mijn leven. Ik ben veranderd van ‘slachtoffer’ van mijn gedachten naar manager van mijn gedachten en dat geeft een enorm gevoel van vrijheid. Het is ontzettend mooi om waar te nemen dat mensen uit mijn omgeving hierdoor ook anders met mij omgaan. Door de training ben ik mij bewust geworden van mijn natuurlijke talent. Naast mijn huidige werk ben ik nu bezig met het opzetten van een massagepraktijk vanuit mijn ‘roots’.

Dé Kaleveld